Sarphatie Online

NIEUW: ONLINE PLATFORM

 

 

De online activiteiten van Simone Sarphatie - Sarphatie Onderwijs & Onderzoek - hebben hiermee een eigen platform gekregen.

 

Passend onderwijsadvies dat raakt - ook online!

Sarphatie Online

Het online platform van

 

Sarphatie Onderwijs & Onderzoek

ONLINETRAINING

 

Je kunt nu meedoen met de onlinetraining voor het ontwikkelen van onderwijsarrangementen op de leeromgeving van Sarphatie Online.

 

DE KSF-TRAINING

 

 

De eerste onlinetraining voor het ontwikkelen van onderwijsarrangementen is een feit...

 

...en je kunt per direct starten.

 

Na 7 modules weet je:

 

  • Hoe je succesvol kunt werken aan een onderwijsarrangement
  • Wat het effect is van kritische succesfactoren op de ontwikkeling van een onderwijsarrangement
  • Waar je op moet letten bij het plannen, evalueren en coördineren van onderwijsarrangementen
  • Hoe je onderwijsarrangementen krachtig in je school of schoolorganisatie integreert

 

 

De eerste reacties...

 

Erica Konijnenburg

Voorzitter Commissie Arrangeren | Coördinator SWV PO 2203, afd. Hoogeveen

  • "Deze training heeft ervoor gezorgd dat ik het arrangeren in een breder kader kan plaatsen. Vooral t.a.v. de tussenvoorzieningen heb ik geleerd wat de kritische succesfactoren zijn en nu dus achteraf heb ik ook de valkuilen gezien waar het bij ons mis is gegaan. Hopelijk kunnen wij deze valkuilen nog repareren met de ksf.
  • Door de ksf-training weet ik nu dat de 4 pijlers waarop een arrangement steunt weer vertakt zijn met succesfactoren. Als het ware het geraamte voor elke Passend Onderwijs situatie. Zowel op bestuurlijk- als op school- als op samenwerkingsverband niveau goed te gebruiken
  • Voor mijn onderwijsarrangement(en) betekent deze training voor de toekomst meer diepgang. Wanneer je langs deze ksf-lijn gaat arrangeren ben je navolgbaar en transparant.
  • Ik raad deze training aan omdat er nog zo weinig andere theorie- en praktijkvoorbeelden zijn m.b.t. het arrangeren. Het helpt je visie op Passend Onderwijs (arrangementen) te ontwikkelen
  • De opbrengst van het leren over de ksf voor een onderwijsarrangement is een houvast om een goede tussenvoorziening op te zetten. Ook om na te denken welke kant je met het Passend Onderwijs op wil. Draagvlak creëren bij je collega’s om zodoende maatwerk te maken voor leerlingen die dubbel bijzonder mooi zijn!"

 

Drs. Dafne de Boer-Broeders

NVO Orthopedagoog Generalist | NVO Supervisor | Postmaster-orthopedagoog

"Voor mij was dit een nieuwe manier van professionaliseren: haalbaar, zelfs in een overvolle agenda, inspirerend en op maat voor iedere onderwijsprofessional die een dirigerende rol heeft bij onderwijsarrangementen, doordat je op ieder eigen gewenst moment in de

online-training kan terugblikken en/of bruikbare informatie kan downloaden."

 

Drs. Femke de Brouwer

Interim Intern Begeleider

Met veel interesse heb ik de online-training gevolgd. Ideaal dat hij online is, zo kun je zelf je tijd indelen. Tussendoor had ik met Simone afspraken staan om te reflecteren op het geleerde. Dit werkte goed als stok achter de deur, maar vooral ook om vragen snel beantwoord te krijgen. De inhoud van de training is zeer volledig en heeft me een heldere kijk gegeven op alle aspecten die een arrangement beïnvloeden. Je merkt dat Simone veel ervaring heeft; in deze training deelt ze haar opgedane kennis en gaat ze vanuit de praktijk in op je eigen vragen.

Al had ik al enige jaren ervaring met onderwijsarrangementen; hier bewust bij stilstaan heeft mij een spiegel voorgehouden en aandachtspunten herijkt. Ik sta nu zeker beter beslagen ten ijs in het werkveld van de onderwijsarrangementen!

 

Rebecca Talbot

Eerstejaars student Pedagogische Wetenschappen

"Ik ben de cursus van Simone gaan volgen, omdat ik graag Remedial Teacher en orthopedagoog binnen een samenwerkingsverband wil zijn.

Om die functies te kunnen uitvoeren is een brede basis qua kennis nodig over onderwijsarrangementen, maar ook bijvoorbeeld over communicatiestromingen, richtlijnen opstellen, landelijke richtlijnen over Passend Onderwijs en ga zo maar door.

Bij de Top KSF-training heb ik veel mogen leren over de 12 kritische succesfactoren en deze ook in de praktijk kunnen toepassen.

Daarnaast heb ik de contactmomenten ook als een meerwaarde op de stof ervaren van de KSF-training. Het contact met Simone is heel prettig en ik kon mijn vraagstukken aan haar voorleggen en met de theorie hier een passend antwoord op vinden.

Voor mij persoonlijk ook geweldig dat deze training online wordt aangeboden, juist omdat ik door mijn colleges en praktijk trainingen flexibel aan het werk kan en daarnaast vanwege mijn fysieke beperking niet elke week naar de andere kant van het land kan reizen.

De Top KSF-training van Simone Sarphatie is op een zeer prettige manier aangeboden. Door de toegankelijkheid, flexibiliteit en diverse thema’s zou ik de Top KSF-training zeker aanraden!"

ONDERWIJSARRANGEMENTEN

 

Deze online aanpak voor het ontwikkelen van onderwijsarrangementen draagt bij aan de ontwikkeling van effectief passend onderwijs in het primair en voortgezet onderwijs.

 

 

 

Extra's

 

 

Downloadbare checklijsten, e-boek, en alle informatie die zich gaandeweg ontwikkelt.

 

 

 

Extra's

 

 

Afhankelijk van het trainingspakket waarop jij inschrijft is er online coaching en off-line begeleiding mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Onbeperkt Toegang

 

 

Eenmaal ingeschreven op het platform Sarphatie Online blijven de lessen toegankelijk.

(onder voorbehoud van aanpassingen in de training)

 

Naar een community

 

 

Besloten Facebook groep voor de uitwisseling van gebruikerservaringen.

Online groepsbijeenkomsten.

 

OFF-LINE CONTACT

 

Telefoon: (+31) 6 285 97 279

 

AV, PRIVACY, COOKIES & DISCLAIMER

 

 

Copyright 2018 ©Sarphatie Onderwijs & Onderzoek - All Rights Reserved